Konserwa klasy PREMIUM -
PASZTET Z JAGNIĘCINĄ 300g firmy Marlej wyprodukowana została bez sztucznych dodatków chemicznych, konserwantów, wypełniaczy i zagęszczaczy.
Pasztet z jagnięciną został przygotowany z wyselekcjonowanych kawałków mięsa pochodzącego z krajowego chowu. W puszce znajdują się soczyste kawałki drobiu, jagnięciny oraz wieprzowiny podane w formie pasztetu. Produkt nie zawiera żadnych sztucznych substancji. Nadaje się nie tylko jako dodatek do kanapek, może zostać również podgrzany i spożyty na ciepło. Owa konserwa wytwarzana jest tradycyjnymi metodami, została zapakowana w puszkę z wieczkiem typu easy-open, które nie wymaga otwieracza. Gwarantuje to świeżość produktu przez wiele miesięcy.
Mięso z kurczaka jest najbardziej odżywczym mięsem. Zawiera
dużo łatwo przyswajalnego białka, spore ilości witaminy z grupy B oraz takie witaminy jak A, C czy D, a także minerały: cynk, selen, magnez, żelazo, fosfor i potas.
Mięso jagnięce jest delikatne, soczyste, łatwostrawne i dobrze przyswajalne. Jest również bogate w związki mineralne: potas, żelazo, sód, cynk, fosfor, magnez, siarkę. Jagnięcina to również bogactwo witamin: B1,B2, B6, B12 i PP.
Mięso wieprzowe również jest bogate w białko i znajdują się w nim witaminy z grupy B oraz A czy E, a także minerały: sód, potas, żelazo oraz cynk.
Składniki: mięso drobiowe ~ 38%, mięso jagnięce, mięso wieprzowe, bułka tarta, rosół, sól i przyprawy naturalne. Może zawierać śladowe ilości drożdży. zawiera gluten
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- tłuszcz: 7 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g),
- węglowodany: 9,8 g (w tym cukry: 1,9 g),
- błonnik: 1 g,
- białko: 12 g,
- sól: 2,88 g.
Wartość energetyczna: 171 kcal / 100 g
Produkt należy przechowywać w temperaturze 5°C do 25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24h.
Istnieje wiele możliwości przechowywania konserw które znacznie wydłużają ich okres ważności. Do podstawowych kryteriów, które należy spełnić by znacząco wydłużyć termin ważności konserwy należą:
- Utrzymanie stałej niskiej temperatury (optymalna pomiędzy 1ºC a 10ºC), maksymalna 18ºC. Należy unikać wahań temperatury.
- Przechowywanie konserw z dala od źródeł wilgoci.
- Przechowywanie z dala od światła słonecznego.
- Okresowe smarowanie zgrzewów puszki olejem bezwodnym.
Data ważności min.: 08.04.2027 - ze względu na stałe dostawy termin ważności może być dłuższy niż podany w opisie.
Uwaga: niektóre puszki mogą mieć delikatne wgniecenie - nie są rozszczelnione i nadają się do spożycia
Ze względu na bardzo małą produkcję konserwy f-my Marlej są dostępne wyłącznie w sprzedaży on-line. Zgodnie z informacją od Producenta,
jako jedyni w Polsce, posiadamy ich wyroby w sklepie stacjonarnym.